top of page

  הטיפ השבועי

 שמח לשתף אתכם ב"טיפ אישי" טיפ שמצאתי לנכון לחלוק איתכם אחרי שנים של ניסיון והצלחות באימון וליווי ספורטאים וקבוצות.

טיפ שאם תאמצו אותו תקרבו אתכם צעד משמעותי לעבר הגשמתכם הספורטיבית והאישית אז קריאה נעימה ובהצלחה    

מבפנים החוצה - מבחוץ פנימה


                         "דיבור ו..פעולה" הם כלים חשובים לתפקוד במצבי לחץ.
* הדיבור פנימי ! עוד לפני ההתמודדות, משנה הרגשה ! הרגשה... משפיעה על החוסן המנטאלי, החוסן המנטאלי, על העמידות במצבים קשים, העמידות מקנה יתרון על היריב, היתרון מתורגם ל..תוצאה !
*
"פעולה חיצונית" ! משפיעה על ההרגשה ! ההרגשה משפיעה על ה"דיבור הפנימי" הדיבור הפנימי על הגישה, הגישה על התפקוד וקבלת ההחלטות, קבלת ההחלטות- על התוצאה ! אז....הטיפ עבורכם :
*
מצאו לכם "דיבור פנימי" - מנטרה - מסר חד וברור שאתם יכולים לשלוף לפני/במהלך התחרות/משחק. לד"ג : " אני לוחם/ת בדם" או "רק אני יכול/ה" , "זה הזמן שלי " וכד. במקביל..
*
בחרו פעולה ! פיזית מוחשית ! שמחברת ומכניסה אתכם בתוך שניות למצב מנטאלי אחר לחלוטין, מחודד, מוכן לכל מה שיבוא, ממוקד משימה ופעולה שבסופם רק תוצאה אחת - הצלחה !
לדג' : כמה ספרינטים ! מהירים וקצרים, כמה "מכות מעירות" על הגוף, איזו תנועה ! קבועה (קפיצה במקום, כיפוף ברכיים, התמתחות וכד').
*
השקיעו מחשבה וניסוי בבחירת הדיבור הפנימי/המנטרה והפעולה הפיזית. רצוי במסגרת הפגישות עם מי שמלווה אתכם מנטאלית ( מאמן מנטאלי/פסיכולוג). הדיבור והפעולה צריכים להיות מדויקים.
כאלה שמניעים אתכם - רק אתכם (הזויים ככל שיהיו), ומביאים אתכם באחת, למצב תודעתי בהיר וברור ולתפקוד פיזי חד ומדויק.

* נסו ותראו ש..
א
. יש לכם כלי מצוין להתמודד במצבי לחץ ו..
ב. יצרתם יתרון משמעותי על היריב עוד לפני שההתמודדות מתחילה. כזה שיכול לעשות את ההבדל בין הפסד או ניצחון בין מימוש או פספוס . שבוע מוצלח לכולם !!
נפגש בטיפ הבא.
אייל .

just hold on - רק תחזיק מעמד

מה עושים כשנדמה שהכל הולך נגדנו ?
* כשאנחנו בתקופה טובה בקריירה או כשבתוך המשחק/תחרות הכל עובד טוב, הביטחון עול...ה, החשיבה היא חיובית וכך גם המוטיבציה . אבל..מה קורה כשהכל הולך הפוך .?
כשכל מהלך המשחק או התחרות משתנה לרעתנו או חס וחלילה מגיעה פציעה בלתי צפויה ומאלצת אותנו "לצאת מהמשחק" לתקופה קצרה או ארוכה ?
במצב כזה יש הרגשה שהנה הכל מתפרק לנו בין הידיים, גלגלי החשיבה עובדים בכיוון ההפוך, ספקות מתחילים לקנן, הביטחון יורד ואיתו גם המוטיבציה והאמונה . יש שלל עצות ותיאוריות להתמודדות עם מצבים כאלה .

הטיפ שלי הוא "פשוט". כזה שראיתי מניסיון עם ספורטאים איך מצד אחד הוא לא כזה פשוט ליישום אבל מצד שני גם איך הוא עובד ובגדול כי אף אחד לא חסין ממצבים כאלה. והטיפ הוא :
רק תחזיק מעמד !!! Just hold on
כמה זמן שזה ייקח ומה שזה לא ידרוש מכם. תבטיחו לעצמכם שאתם תחזיקו מעמד !
ורק אחרי שהבטחתם, הבנתם והפנמתם שזה מה שאתם הולכים לעשות. אתם בונים את האסטרטגיה הספציפית שלכם ! ל..איך ?? אתם הולכים לעשות את זה ? איך אתם הולכים - להחזיק מעמד !!

דוגמאות: זה יכול להיות..
*להגביר את הקשר הטלפוני והפרונטאלי עם הסביבה התומכת שלך בתקופת פציעה. או
*בתוך המשחק/תחרות/קרב-לעבור לאסטרטגיית הגנה! חזקה. כאשר המומנטום נהיה שלילי. במקום להמשיך להתעקש על המהלכים התקפיים שלא צולחים ומדלדלים את מאגרי האנרגיה פשוט תשקיעו את האנרגיה ב-להחזיק מעמד! בבלימת המומנטום השלילי ע"י הגנה חזקה מאוד.

עשו הכל כדי להשאיר זמנית את התוצאה על קנה .
תעשו הכל - רק להחזיק מעמד !!
* יצאת מההרכב בקבוצה והמחשבות מתחילות לנדוד ? זה זמן טוב לקבוע לעצמך ,זמן ומקום עם עצמך ! מקום ספציפי שנותן לך כוחות, מעצים אותך ומשאיר אותך חיובי.( חוף הים. פסגת הר וכד'..תבואו לבקר אותו באופן קבוע) או..
* להוסיף באופן זמני יחידת אימון! קצרה וספציפית עם תרגילים של "החזקת מעמד" . תרגילי יציבות. תרגילי תלייה על מתח או חבל. משהו קצר שמשדר לראש. אני הולך להחזיק מעמד כמה זמן שזה לא ייקח.

שוב..תעשו הכל - רק להחזיק מעמד !!
* מה עושה החזקת המעמד ?
א. מסיטה את המחשבות .ממחשבות שליליות ,מפוזרות ולעיתים מופרכות למחשבות פרקטיות, ממוקדות ומקדמות.
ב. מייצרת חוויית הצלחה (כן כן ,בלימת מומנטום שלילי היא גם .הצלחה )
ג. מעלה את הביטחון שכ"כ חשוב לשמור עליו כשהכל לא הולך
ד. משדרת חוסן מנטאלי גם פנימה (מעצימה) וגם החוצה (כהרתעה )
ה. נותנת לך נק' פתיחה טובה יותר להמשך ההתמודדות ,שלא מסתיימת גם אחרי שהחזקת מעמד כי המשחק/תחרות/קרב נמשכים.ומה שבאמת חשוב הוא מי מסיים! כמנצח !ולא למי היה יתרון בדרך..
*
הצלחתם להחזיק מעמד ? כל הכבוד !!

עכשיו אתם תזכו לראות את הגלגל משנה את כיוונו וחוזר להסתובב לכיוון החיובי רק הפעם בתוספת שריר גדול של חוסן מנטאלי שיחד עם שינוי המומנטום יסייע לכם ליצור הצלחות גדולות ומשמעותיות יותר מאלה שהיו לכם לפני ש"תקופת המבחן" שלכם החלה.
אז כשהרוח נושבת נגדך.. רק תחזיק/י מעמד ! כי "הרוח ..עוד תשנה את כיוונה" .
 נפגש בטיפ הבא...אייל .

מיקוד

אם אתם רוצים להגשים חלומות תישארו ממוקדים                               
***                                                                       
if you want to achieve your dreams stay focus                                 

                         

מיקוד קשור בקשר הדוק עם - השגת מטרות - קצרות או ארוכות טווח. לפעמים היכולת להיות ממוקד נדרשת במשימה קצרה וספציפית ולעיתים חשוב להישאר ממוקדים לאורך זמן כאשר יש עוד זמן רב עד השגת המטרה (אליפות/אולימפיאדה).
ספורטאי צמרת נדרשים לאורך הקריירה להיות גם "ספרינטרים" וגם "רצי מרתון"                                 בכל הקשור ליכולת המנטאלית להיות ממוקדים עד השגת המטרות שמוצבות בפניהם או שהציבו בעצמ

* הרבה אנשים מבלבלים בין "מיקוד" ל"ריכוז" - שניהם כלים מנטליים חשובים לייצור הצלחה אך בעוד בריכוז, מדובר על יכולת קוגניטיבית שנדרשת ממך כספורטאי בתוך האירוע. מיקוד, מסייע לך להיצמד למטרות ומחלחל הרבה מעבר למשחק או האימון הספציפי וכן.. גם היכולת הזו.. נרכשת .

* היכולת להיות ממוקד - בהנחיות ובמטרות הספציפיות שלמאמן ולצוות המקצועי חשוב שתיצמדו אליהם.
* היכולת להיות ממוקד ב-מה באורח החיים שאתה חי משרת ומקדם אותך לקראת השגת המטרות ומה לא. זה נכון גם ברמה האישית וגם ברמה המערכתית . לדעת על איפה לשים את המיקוד ולהיצמד לזה.

* למאמנים :
לפעמים על המאמן מוטלת האחריות או התפקיד להשאיר את הספורטאי ממוקד. עשו זאת בעזרת הצבת מטרות ספציפיות אישיות/לקבוצה ובהדגשת הקשר הישיר שלהם להשגת המטרה הכוללת . זה יסייע לכם להניע את הספורטאים, להעלות את רמת המוטיבציה ולהשאיר אותם ממוקדים גם כשזה נעשה קשה.
* לספורטאים :
נסו להציב לעצמכם מטרה אחת וספציפית. להיות ממוקדים בה ולהיות נחושים להשיג אותה ! לדג' :
"השבוע אני מתמקד ב- התאוששות ! טובה. אחרי אימונים " (קרח/מנוחה/תזונה וכו') . לספורטאים יש נטייה "לזלזל" במרכיב הכ"כ חשוב הזה. לא כי הם לא רוצים אלא הם לא ממוקדים וכדי לסגל את ההתנהגות ולהפוך אותה ל"הרגל" קבוע חייבים להתמקד ולהציב את ההתאוששות בראש סדר העדיפויות כמטרה להשגה.

* לסיום.. עד כמה שמירה על מיקוד חשובה ?

זמן השהייה בכפר האולימפי הוא סוגיה לא קלה שהופכת בדיעבד לקריטית . אחת הסיבות היא היכולת להישאר ממוקדים במשימה האולימפית. וכאן ממקור ראשון אני מכיר ספורטאי/ת ש"פספס/ה" בכוונה את הטקס ההיסטורי והשכר היה - מדליה אולימפית !! כשהסיבה העיקרית הייתה שלא יהיה משהו אפילו "חיובי" שיוציא את הספורטאי/ת מהמיקוד במטרה - זכייה במדליה אולימפית ולא רק השתתפות בה .
אז..שבו עם עצמכם או עם הצוות המקצועי תציבו מטרות ברורות ותישארו ממוקדים ! בדרך להשיג אותן כי זה
הרבה פעמים יהיה הבדל בין מימוש או פספוס הפוטנציאל הגדול שטמון בכם.

נתקעתם ??.. ערבבו את הקלפים מחדש !!

אין ספורטאי, אדם או מאמן שלא מכיר את התחושה שהוא עשה הכל נכון

 

הגיע לכל האימונים, נתן הכל במשחק, עבד לפי תכנית מסודרת וזה לא הולך שוב ושוב ושוב. התוצאה לא הולמת את ההכנה, הכישרון, ההשקעה, המוטיבציה .
אז מה בכל זאת עושים רגע לפני שמרימים ידיים ?

...

*** מערבבים את הקלפים מחדש ***

* לא משנים קצת, לא מנסים לשפר משהו ספציפי, לפעמים אפילו לא מתייעצים עם הסביבה אלא פשוט עושים "סידור מחדש" קודם בחשיבה ואח"כ הלכה למעשה . הרבה פעמים זו..
א. פעולה, שכשהדברים התחילו לא ללכת, חששתם לעשות. אמרתם "לא מה פתאום זה מוגזם" מה יגידו וכו' ב. אתם יודעים שהיא נכונה אינטואיטיבית, לאו דווקא רציונאלית .
זה יכול להיות : החלפת עמדות על המגרש, העלאת שחקן אלמוני, שינוי סגנון בקפיצה, בלחימה, החלפת מקום מגורים

או אימונים ועוד..

 

* כמו בהרבה יכולות פיזיות ומנטאליות גם על היכולת "לערבב את הקלפים מחדש" אפשר ורצוי להתאמן. אפשר בצורה

יזומה אחת לכמה זמן לעשות "משהו חריג" משהו שלאחריו מרגישים אחרת עם אנרגיה חדשה: לעבוד פתאום על תרגיל חדש באימון, להגיע כמאמן לאימון ללא אימון כתוב מראש (כמובן תלוי בתקופה) ועוד..
ואז, כמו ברכישת כלים מנטאליים אחרים, אתם מגדילים את הסיכויים שלכם, שהדברים ממש לא ילכו ,להיות מסוגלים

"להגיב" למציאות בזמן לערבב את הקלפים ולצאת לדרך חדשה .

 

* "יום הכיפורים" הקרב ובא הוא יום יזום שכזה, יום של ערבוב הקלפים שלנו מחדש, יום של התבוננות "מאולצת" על

עצמינו ,על דרכי הפעולה והחשיבה שלנו ועל התוצאות שבצדן.
אם יש מקום בחיים, החיצוניים או הפנימיים שלכם, שזיהיתם שכדאי שתעשו שם שינוי של ממש, זה בדיוק הזמן, תהיו מספיק אמיצים, " ערבבו את הקלפים שלכם" מחדש ובתום הצום תצאו ל"משחק חדש" עם מזל חדש ואנרגיה חדשה .

 

צום קל וגמר חתימה טובה !!

 

אייל

היום שאחרי ה"פיק"- חשיבות הניתוח המנטאלי

"היום שאחרי השיא" – חשיבות הניתוח והליווי המנטאלי.

*

התכוננתם חודשים לתחרות הזו ,למשחק הזה.
היום הנכסף הגיע ! והיה רווי אמוציות וחוויות .חלקכם הצלחתם מעל המשוער ,חלקכם פחות, חלקכם עמד בציפיות המאמנים וחלקכם לא. חלקכם הצליח להביא את היכולות שלו לידי ביטוי בתחרות/משחק חלקכם לא .
מה עושים עכשיו ? ביום שאחרי.


*הטעות הנפוצה בקרב ספורטאים/מאמנים בעיקר צעירים זה לקחת להם "פסק זמן"

או כדי ליהנות מאוויר הפסגות ומאופוריית ההצלחה או לחלופין, להתכנס בתוך עצמם ולמרר בבכי על האכזבה .
בשני המקרים הבחירה שגויה "שכרם יוצא בהפסדם" משום שהם מפספסים ,"חלון הזדמנויות" של ניתוח מנטאלי חשוב.
זה הזמן הטוב ביותר כשהדברים טריים עוד בראש ובחוויה להבין ,למה תפקדתי כך ולא אחרת, ב"יום השיא" אליו התכוננתי ולשחזר לדג' : על מה חשבתם לפני התחרות , או איך הצלחתם או לא הצלחתם לשמור על רמת ריכוז מקסימלית לאורך ההתמודדות . מה דירבן אתכם "לחזור מפיגור" שנקלעתם אליו בהתמודדות , מה הייתה רמת התקשורת עם המאמנים ,ועוד..


*הניתוח הזה חשוב מכמה היבטים :
1.מאפשר פידבק הדדי בין הספורטאי והמלווה המנטאלי/פסיכולוגי לגבי תהליך ההכנה והתפקוד המנטאלי בפועל (אילו תכנים שעלו בפגישות סייעו ואילו פחות , אילו כלים להפחתת הלחץ עבדו ואלו פחות וכו')
2.עוזר למנוע "רפיון מנטאלי" שיעשה את החזרה לעניינים קשה וארוכה יותר .
3.מעביר את המסר שהדגש הוא על ה"איך תפקדתם" ולא רק על "מה השגתם/לא השגתם .
* זה חשוב גם בטווח הקרוב ובעיקר בטווח הארוך משום שמה שקובע בסופו של דבר האם "תנצח או תפסיד " , האם תשיג את המטרה או לא ביום השיא הבא שלך , הוא התפקוד ! ולא המשמעות שנותנים לפני או בתוך המשחק תחרות .לניצחון או להפסד.
מי שמפוקס יותר וממוקד ב,איך/במה הוא צריך לעשות, ולא ב"הצגה" שהוא אמור לספק יהיה נוכח יותר, יגיב נכון יותר לסיטואציות שיתפתחו ועל פי רוב ינצח בהתמודדות.
הניתוח המנטאלי "ביום שאחרי" מחדד זאת להמשך ולשיא הבא.


* הדבר הבא שעושים בנוגע לליווי המנטאלי הוא
א. בוחרים מחדש – בחירה אישית עמוקה ומודעת להמשיך ולהיות "ספורטאי מקצועני/הישגי" על כל המשמעויות ללא תלות בהישג או כישלון . רק מתוך בחירה מחודשת תבוא האנרגיה הנכונה להמשך ולסימון המטרות הבאות .
ב. .מסמנים מטרות –יעדים להשגה . בדיוק כפי שהספורטאי עושה עם המאמן והצוות המקצועי. כך גם רצוי לעשות בתהליך הליווי המנטאלי/פסיכולוגי .
שיפור ברמת הריכוז ? כניסה טובה יותר לתחילת התחרות/המשחק? וכד'...
סימון המטרות (או לא) משפיע מאוד על רמת מוטיבציה להמשך ועל כן חשוב שהתהליך הזה יעשה .
ג.חוזרים לעבודה מסודרת - מתוך מקום בוחר ומלא מוטיבציה.
בדיוק כמו בחזרה לאימוני הכושר, הענף וכד' כך גם החזרה לתהליך ליווי מנטאלי מסודר. זו הדרך הנכונה לשמר את הישגי העבר ולהשיג הישגים מנטאליים גדולים יותר בעתיד

 

**


אז.. ספורטאים/מאמנים הורים ותומכים אני ממליץ לכולכם לבחור בדרך "הנכונה" ולא "הקלה" וללא קשר לתוצאות שהשגתם תעשו עם מי שמלווה אתכם מנטאלית בהקדם תהליך בירור מקצועי שיתרום לכם

להמשך הן ברמת התהליך והן ברמת התוצאות ביום השיא הבא שלכם .

 

בהצלחה לכולם !
 

 אני מזמין אתכם לקחת צעד נוסף בקריירה ולזכות בליווי מנטאלי מקצועי

 

התקשרו   054-2099780

אייל

bottom of page